Zoneterapi og PCO
Instagram

Følg Sundfo på Instagram

 

 

 

Tilmeld dig Sundfos nyhedsbrev her

og få 7 lækre, pco-venlige opskrifter på aftensmad - helt gratis

+ en bonusopskrift på dessert

Sund og slank med Sundfo PCO Diva

Få styr på maden, tab dig og slip af med PCO-symptomerne med PCO-venlige kostplaner og opskrifter

- 89 kr pr. måned

 

Læs mere og bestil her

Zoneterapi hjælper barnløse med PCO

 

Af zoneterapeut Lone Victoria Schumann

 

20-25 procent af alle danske kvinder i den frugtbare alder lider af Polycystiske Ovarier (PCO), hvor der findes flere follikler (ægblærer) i æggestokkene end normalt. Det kan ledsages af blødningsforstyrrelser samt en række andre symptomer, som skyldes en overproduktion af mandlige kønshormoner fra æggestokkene og kaldes så et Polycystisk Ovariesyndrom (PCOS). Op mod hver 7. kvinde lider af PCOS.

 

Symptomerne kan være uregelmæssig menstruation, manglende ægløsning, barnløshed samt tendens til akne og uønsket hårvækst. Der ses også en sammenhæng mellem PCOS og sukkerstofskiftelidelser (type 2 diabetes eller insulinresistens) samt forhøjet tendens til overvægt, som forværrer tilstanden. En konsekvens af syndromet er ofte barnløshed. Der behandles normalt med hormoner, og kunstig befrugtning er ofte en løsning på barnløsheden.

 

8 kvinder i alderen 24-34 år med PCO/PCOS og lange menstruationsintervaller (33-90 dage) har været med i en klinisk undersøgelse, hvor udredning, gynækologisk undersøgelse med ultralydsscanning, blodprøvetagning samt lægelig observation er foregået på Fertilitetsklinikken Trianglen. De zoneterapeutiske behandlinger er udført i tre klinikker på Frederiksberg.

 

 

Pilotprojektet viser, at zoneterapien har en signifikant virkning på både cykluslængden og antallet af follikler i æggestokkene. F.eks. faldt gennemsnitslængden af kvindernes menstruationscyklus fra 53 dage til 38 dage. Og ultralydsscanningen af kvindernes æggestokke viste et fald fra gennemsnitligt 42 til 25 follikler, hvor op til 24 follikler er normalt.

 

"På grund af det lave deltagerantal skal resultaterne naturligvis tolkes med forsigtighed. Samtidig er flere af resultaterne signifikante og dermed så interessante, at der er basis for at gå videre med et egentlig forskningsprojekt. Måske kan zoneterapi blive et behandlingstilbud til de kvinder, som ikke tåler eller ønsker hormonbehandling", fortæller projektleder og zoneterapeut Lone Victoria Schumann.

 

Pilotprojektet, som er en brobygning mellem det alternative og det etablerede sundhedssystem, er godkendt i det videnskabsetiske komité-system. Der er aldrig tidligere gennemført en undersøgelse af zoneterapeutisk behandling med naturvidenskabelige metoder inden for det gynækologiske område. Statistisk behandling og analyse er foretaget af Syddansk Universitet i Odense.

 

Fotos: Copyright (c) 123RF Stock Photos

MERE OM PCO

VIDEN OM ERNÆRING

KVINDER, MAD OG HELBRED

KONTAKT OS

Sundfo - hele vejen rundt om PCO

Kommunikation og sundhed

4700 Næstved

CVR. 36099100 og 36628510

 

Tine Hald, tine@sundfo.dk, tlf. Tlf. 28 3434 00

Charlotte Lunde, charlotte@sundfo.dk, Tlf. 61 70 22 64

 

EN GOD HVERDAG MED PCO

 

Hent Sundfos pjece her:

 

Sundfo.dk´s indhold og Sundfos mentoring og tilhørende materiale skal betragtes som vejledende og Sundfo kan derfor ikke gøres ansvarlige for de konsekvenser der kan opstå i forbindelse med kost, vægttab eller forsøg på vægttab. Indholdet på www.sundfo.dk og indholdet i vores mentoring kan ikke anvendes til diagnosticering eller behandling.Alt indhold på www.sundfo.dk ejes af Sundfo, og må hverken kopieres eller sælges, med mindre der er givet skriftligt samtykke herom.