Krydret gryderet med blomkålsris

Krydret gryderet med blomkålsris

Vegetar.


Af Sundfo


4 personer


2 kapsler kardemomme, grøn, hel

1/2 spsk spidskommen

1/2 spsk garam Masala

Salt og peber


2 små løg

4 x 1 lille fed hvidløg

1/2 rød chili uden kerner (kan udelades)

2 spsk olivenolie

600 g tofu

1 dåse hakkede tomater, dåse

100 g jordskok, ca 2-3 jordskokker

100 g gulerod

100 g squash, zucchini

1 dl røde linser

1 dåse kokosmælk


Drys:

1 dl persille

200 g fetaost light


Blomkålsris:

2 blomkålshoveder


Fremgangsmåde:

Tag kardemommefrøene ud af kapslerne og rist dem i en tør gryde, sammen med spidskommenog sennepsfrø. Hak løg, chili og hvidløg og svits i olien. Hak tofu i små stykker og tilsæt til gryden, lad svitse yderligere et par minutter. Tilsæt salt og peber.  Hak alle grøntsagerne i små tern, og tilsæt gulerødder, squash og jordskokker til gryden sammen med linserne og  de hakkede tomater. Lad simre ca 20 - 30 minutter.


Hak persille og feta og bland det sammen. Brug det til drys over retten.


Blomkålsris:

Hak blomkålet fint i en foodprocessor eller riv det på et rivejern. Svits blomkålen på en pande ved høj varme i lidt olie/smør indtil den er varmet igennem - den må ikke tage farve, men skal forblive hvid.

Smag blomkålen til med salt og peber. Ønsker du mere smag, kan du tilsætte fx hvidløg, chili, karry eller andet krydderi.


Protein: 26 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 24 %


Kalorier pr. person: 612


Vegetariske retter når ofte ikke den anbefalede 3/3-fordeling, men kan sagtens anvendes i en samlet dagskost. Er du fuldtidsvegetar med PCO bør du anvende høje andele af mælkeprodukter, tofu, bønner og linser i din mad, og undgå stivelse, såsom bulgur, perlebyg, perlespelt, brød, tortillas mv.