Aubergine- kyllingefad

Aubergine/kyllingefad med perlespeltsalat


Opskriften er udarbejdet til Sundfo af Birthe Hald


4 personer


Aubergine/kyllingefad:

2  auberginer af ca 350 gram pr stk

1/2 grøntsagsbouillonterning

2 dlvand

2 spsk havreklid

1 alm løg

1 dl skyr

2 medium æg

400 g kylling, hakket, 3-6%

Salt og peber

5 skiver bacon


Salat:

160 g perlespelt, perlerug eller perlebyg

200 g grøn salat eller spidskål/blomkål

1 lille rødløg

150 g feta ost 40+

Salt, peber og timian


Dressing:

1 dl skyr, naturel, 0,2%, Thise Mejeri

1 tsk dijon Originale, Maille

5 g suvida, søde-/bagemiddel

1 spsk eddike



Arbejdsgang

Stil ovnen på 200° varmluft


Kog perlespelten til salaten (den skal nå at køle af). Husk lidt salt i vandet.


Skræl auberginerne groft, skær dem i grove stykker, læg dem på en bagerist, sæt dem ind i den varme ovn, Der skal intet på auberginerne, kun rå som de er.


Imens: tag en skål der er så stor at alle tingene kan røres sammen i den.


Hæld først 2 dl varmt vand over  ½ bouillonterning. Når terningen er opløst, rør 100 g skyr, 2 æg, 2 spiseskefulde havreklid, 400 g hakket kyllingekød og 1 theskf salt og friskkværnet peber sammen deri.


Tag auberginerne ud af ovnen når de er lysebrune efter ca 12-13 min. og dæmp straks ovnvarmen til 175° varmluft.  Hak de bagte auberginestykker sammen med løget i en hakker eller foodprocesser  og rør dette i skålen også.


Farsen er ret ’våd’ men sådan skal den være.


Hæld farsen i et ovnfast fad eller en lille bradepande. Evt kan der lægges nogle skiver kalkunbacon ovenpå. Bag ved 175° varmluft i 30 min.


Salat:

Hak løget meget fint, snit salaten eller kålen fint, og bland det sammen med det afkølede perlespelt i en skål. Smuld fetaost over. Rør dressingen sammen og hæld over blandingen. Drys tilsidst med lidt peber og tørret timian eller oregano.


Velbekomme!


Kcal pr person: 570


Protein: 32 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 32 %