Banankage med krummer i

Banankage med krummer i

Af Sundfo



Denne banankage er en grov udgave af den traditionelle banankage. Den er egnet som mellemmåltid og fylder godt i maven.


150 g mandler

1 stor moden banan (170 g)

1 citron, økologisk (skal og saft)

1 spsk HUSK (fiberskaller – fås i matas og supermarkeder)

1 dl rapsolie

3 æg

70 g perfect strø (Isis)

3 dl rugmel

1 tsk bagepulver

1 tsk vanille fra stang eller vanillepulver uden sukker (kan udelades)

2 spsk skyr

1 dl vand


Mandler blendes sammen med bananer, olie og citronnsaft + citronskal i en foodprocessor eller blender.

Perfect strø piskes sammen med æggene i en skål. Tag æg af gangen og pisk til blandingen bliver lys og skummende.

Rugmel, vanillepulver og bagepulver røres godt sammen og tilsættes æg/perfect strø blandingen. Herefter røres banan/mandelmassen i og det hele røres sammen under tilsætning af skyr og vand.

Bages i en aflang rugbrødsform eller et ildfast fad. 40 – 45 minutter ved 175 grader.

1 stykke kage kan bruges som mellemmåltid, 150 kcal pr. stykke v. 20 stykker.


Energiindhold og energifordeling:

Total Kcal i hele kagen: 2932

Kcal pr. stykke ved 20 stykker : 150


Protein: 12 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 51 %