Falafler med kartoffelsalat

Falafler med "kartoffelsalat"


Af Sundfo


4 personer


Hjemmelavede falafler smager skønt og skal opleves!

Kartoflerne er i denne ret erstattet af blomkål, som

et sundt og velsmagende alternativ til kartoflen.



Falafler:


250 g tørrede kikærter

2 bdt persille, hakket

2 fed hvidløg, finthakket

1 løg

3 tsk koriander

3 tsk spidskommen

1 tsk salt

4 æg

4 spsk rugmel

1/2 tsk chili

2 spsk citronsaft

1/2 liter olie  til at stege i/fritere



"Kartoffel"salat:


1  hoved blomkål

250 g skyr

1 spsk sennep, grov

1 agurk

200 g tomat, dansk, rå

salt og peber


Fremgangsmåde:

Kikærterne sættes i blød 10 - 12 timer. Herfter blendes de rå, opblødte kikærter fint i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser. De formes til kugler med en ske i hånden og så ned i 180 grader varm olie i en gryde eller frituregryde,  til de er fine sprøde og lækre.


"Kartoffel"salat:

Del blomkålen i små buketter og overhæld dem med kogende vand. Lad trække i 2 minutter, hvorefter vandet hældes fra. Bland dressingen af skyr og sennep og vend den sammen med blomkålen og de øvrige grøntsager, som forinden er snittet fint. Smag til med salt og peber.


Velbekomme!


Næringsindhold:


Kcal pr person: 561


Kulhydrat energi %: 42


Fedt energi %: 37


Protein energi %: 21