Fiskefilet med blomkålscouscous

Fiskefilet med blomkålscouscous


4 personer


800 g rødspættefilet

2 medium æg

2 dl rugmel

1 spsk olie og 1 spsk smør til stegning


2 x 1 alm skive rugbrød, mørkt

1 blomkål

1 bundt koriander, blade, friske

1 bundt persille

1 spsk olivenolie

50 g mandler

20 g tørrede blåbær, hindbær eller jordbær

75 g fetaost light

Salt og peber

 

1 citron i både


Fiskefiletterne vendes i først æg, så rugmel, og steges i halvt olie/halvt smør, 3 minutter på hver side.

Blomkålet plukkes i bukketter, som hakkes helt fint i foodprocessoren sammen med krydderurterne. (Brug rivejern, hvis du ikke har en foodprocesor)

Mandlerne ristes på en tør pande. Olien blandes i couscousen, evt sammen med 1 spsk eddike efter smag og lyst. Couscousen toppes med mandler, tørrede bær og smuldret fetaost. Smages til med salt og peber.

Til retten serveres citron i både og 1/2 stk rugbrød pr person.


538 kcal pr person.

Protein: 36 %

Kulhydrat: 29 %

Fedt: 34 %