Flødelegerede kikærter og aubergine med valgfrit kød

Flødelegerede kikærter og aubergine med valgfrit kød


Af Sundfo


4 personer


1 x 400 g kikærter, afdryppede (evt. fra dåse)

1 aubergine

2 store løg

4 fed hvidløg, skrællede

2 spsk olivenolie

1 tsk malet spidskommen

1 tsk malet kanel

½ tsk malet koriander

salt og friskkværnet sort peber

800 g hele flåede tomater (2 dåser)

1 dl piskefløde


300 g magert kød, fx. kyllingebrystfilet eller skinkesnitzler


Hæld lagen fra kikærterne, skyl dem godt og sæt dem til side.

Skær aubergine og løg i tern og hak hvidløgsfedene fint.

Varm olivenolien  i en stor, tykbundet stegepande og steg auberginer, løg, hvidløg og krydderier på moderat varme i 10 min. Vend jævnligt grøntsagerne på panden.

Krydr med salt og peber og tilsæt derefter tomaterne og deres lage. Bræk dem i stykker på panden med en træske.  Tilsæt de afdryppede kikærter og piskefløden, læg låg på og lad det simre i 30 min.

Server retten varm sammen med 300 g magert kød.


Næringsinformation:


Kcal pr. person: 407


Kulhydrat energi %:31

Fedt energi %: 43

Protein: % 25


Med  inspiration og tilladelse fra "GI i praksis”, Aschehoug, 2004