Velkommen til Sundfo - inspiration til et slankere og sundere liv
Flødelegerede kikærter og aubergine med valgfrit kød
Af Sundfo
4 personer
1 x 400 g kikærter, afdryppede (evt. fra dåse)
1 aubergine
2 store løg
4 fed hvidløg, skrællede
2 spsk olivenolie
1 tsk malet spidskommen
1 tsk malet kanel
½ tsk malet koriander
salt og friskkværnet sort peber
800 g hele flåede tomater (2 dåser)
1 dl piskefløde
300 g magert kød, fx. kyllingebrystfilet eller skinkesnitzler
Hæld lagen fra kikærterne, skyl dem godt og sæt dem til side.
Skær aubergine og løg i tern og hak hvidløgsfedene fint.
Varm olivenolien i en stor, tykbundet stegepande og steg auberginer, løg, hvidløg og krydderier på moderat varme i 10 min. Vend jævnligt grøntsagerne på panden.
Krydr med salt og peber og tilsæt derefter tomaterne og deres lage. Bræk dem i stykker på panden med en træske. Tilsæt de afdryppede kikærter og piskefløden, læg låg på og lad det simre i 30 min.
Server retten varm sammen med 300 g magert kød.
Næringsinformation:
Kcal pr. person: 407
Kulhydrat energi %:31
Fedt energi %: 43
Protein: % 25
Med inspiration og tilladelse fra "GI i praksis”, Aschehoug, 2004
Tilmeld dig Sundfos nyhedsbrev her
og få 3 lækre, pco-venlige opskrifter på aftensmad - helt gratis
+ en bonusopskrift på dessert
Sundfo.dk´s indhold og Sundfos mentoring og tilhørende materiale skal betragtes som vejledende og Sundfo kan derfor ikke gøres ansvarlige for de konsekvenser der kan opstå i forbindelse med kost, vægttab eller forsøg på vægttab. Indholdet på www.sundfo.dk og indholdet i vores mentoring kan ikke anvendes til diagnosticering eller behandling.
Alt indhold på www.sundfo.dk ejes af Sundfo, og må hverken kopieres, videregives eller sælges, med mindre der er givet skriftligt samtykke herom.
Sundfos privatlivspolitik: Sundfo behandler dine personoplysninger fortroligt og videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart.