Flerfarvet brombærtærte

Flerfarvet brombærtærte


Af Sundfo


10 personer


Bund:

4 stk æggehvider

sødemiddel i pulverform, svarende til 150 g sukker

(fx stevia, hermesetas eller sukrin)

150 g mandler

1/2 tsk bagepulver


Hvid topping:

2 blade husblas

sødemiddel i pulverform, svarende til 1 dl sukker (fx stevia, hermesetas eller sukrin)

1 dl græsk yoghurt 10%

1/2 spsk citronsaft

1 dl piskefløde


Rød topping:

200 g brombær eller blandede bær (frosne el friske)

sødemiddel i pulverform, svarende til 1 dl sukker

(fx stevia, hermesetas eller sukrin)

3 blade husblas

1 dl græsk yoghurt 10%

1 dl piskefløde


Fremgangmåde:


Bund:

Æggehvider piskes stive med sødemiddel med en elpisker eller på køkkenmaskine. Mandlerne males helt fint i en foodprocessor og tilsættes 1/2 tsk bagepulver. Mandler med bagepulver røres forsigtigt sammen med æggemassen.


Bunden af en springform fores med bagepapir. Massen hældes ud på bagepapiret og fordeles jævnt i bunden af formen. Bages ved 175 grader i 20-25 minutter


Rød topping:

Blend bærene i en blender eller foodprocessor. Læg husblas i koldt vand 5 min. Bland yoghurten med bærepuréen. Pisk fløden til skum og vend det i bæryoughurten.

Smelt en smule af blandingen i en gryde. Tag tag gryden af varmen og rør husblasen i til den er opløst. Vend det så i resten af blandingen.


Hvid topping:

Sørg for at yoghurten har stuetemperatur.

Læg husblasen i korldt vand 5 minutter. Bland youghurt og citronsaft. Pisk fløden og vend den i massen. Smelt en smule af blandingen i en gryde. Tag gryden af varmen og bland husblasen i. Vend det så i resten af blandingen.


På den bagte bund fylder du først den hvide topping og herefter den røde. Sæt formen i køleskabet i 4 timer til massen er stivnet.

Pynt kagen med bær, citronskiver eller andet.


Velbekomme!


Næringsinfo:


Protein: 14 %

Kulhydrat: 17 %

Fedt: 69 %


Kcal pr stykke: 200