Frikadeller med kartoffelsalat

Frikadeller med "kartoffel"salat



4 personer


Af Sundfo


Her får du et PCO-venligt bud på denne skønne sommerret


Frikadeller:

250 g kylling, hakket, 3-6%

250 g svinekød, hakket, ca. 10% fedt

1 alm løg

1  Æg

3 spsk rugmel, groft, fuldkornsrugmel

50 g vand

2 spsk olie, alle typer

1 spsk kærgården, original, Arla



Kartoffelsalat:

1  hoved blomkål

250 g skyr

1 spsk mayonnaise

1 spsk sennep, grov

1 spsk karry, pulver

2 x 1 mellem fed hvidløg

100 g agurk

200 g tomat, dansk, rå

1 dl persille

citronsaft fra 1 citron


Tilbehør: 1/2 skive rugbrød pr. person


Fremgangsmåde:


Frikadeller:

Rør kødet sammen med salt. Hak løget meget fint og tilsæt det sammen med peber, æg, rugmel og olie. Rør farsen sammen. Tilsær vand og rør igen. Varm kærgården op på en pande, form 20 frikadeller med en ske og steg dem ca 2 minutter på hver side ved høj varme. Skru ned for varmen olg steg dem videre 5 minutter på hver side.


Kartoffelsalat:

Del blomkålen i små buketter og overhæld dem med kogende vand. Lad trække i 2 minutter, hvorefter vandet hældes fra. Bland dressingen af skyr, mayonaisse, karry, hvidløg og sennep og vend den sammen med blomkålen og de øvrige grøntsager, som forinden er snittet fint. Smag til med salt, peber og citronsaft.


Server 1/2 stk rugbrød til pr. person.


Velbekomme


Kcal: 470

Protein  %:37

Kulhydrat %:30

Fedt %:34