Fyldt pasta med ostesovs

Pasta med kyllingefyld og ostesauce


- 4 personer


Pasta

2 æg

50 g. kamutmel eller rugmel

2 spsk. Husk/Skallin

1 dl. mælk

lidt salt


Fyld

2 stk. kyllingbrystfilet

200 g. hvidkål

100 g. frossen hel spinat

1 snack peber

1 løg

1 fed hvidløg

Salt og peber

1 spsk flydende kyllingbouillion


Ostesauce

200 g minimum Flødeost

2 dl. mælk

2 fed hvidløg

lidt salt

Oregano


Pynt. 100 g revet mozzarella (10% fedt fra Levevis)


Bland ingredienserne til pastaen, lad det trække i 10 minutter til dejen er tyk. Smør et stykke bagepapir med lidt olie og hæld dejen ud på bagepapiret (der ligger på en bageplade). Fordel dejen i et tyndt firkantet lag. Sørg for at kanterne er tykke. Bag pastapladen 8-10 minutter i en 150 grader varm ovn. Tag pastaen ud og afkøl. Del den i passende stykker.


Skær kyllingefilet i små stykker. Hak hvidkålen i tynde strimler. Og hak løget. Svits løget i lidt olie, tilsæt kyllingen og rist det godt igennem ved ikke for høj varme. Tilsæt kålen, hvidløget, salt, peber og kyllingebouillion. Lad det simre i ca. 5 minutter. Tag den optøet spinat. Tryk vandet ud og hak det groft. Put det i gryden.  Lad det simre et par minutter. Tilsæt hakket peber. Tag det af varmen.


Læg fyld på et stykke pasta og rul det sammen. Læg rullen i et ovnfast fad (gerne på et stykke bagepapir, hvis du ikke hælder sovsen over). Gentag med al pastaen. Hæld lidt revet ost over og sæt det i oven til osten er gylden. Ca. 15 minutter ved 200 grader.


Hæld alle ingredienserne til saucen i en gryde. Smelt flødeosten ved svag varme. Lad saucen simre i 5 minutter. Husk at røre ofte.


Server saucen ved siden af, eller hæld den overpastaen inden du sætter retten i ovnen.


Velbekomme!


Hvis retten serveres med 4 revede gulerødder, så ser energifordelingen sådan ud:


Energifordeling

1820 g. 1460 kcal – 365 kcal pr. person


33% kulhydrat

30% fedt

37% protein.


GI: Lavt


Kilde: Venligst udlånt til Sundfo fra www.pcoliv.dk