Ginas succestærte

Ginas succestærte


16 personer


Denne tærte er en dejlig oplevelse for dig som kan lide saftig mandelbund og blød vanillecreme, som smelter i munden.

1 stykke (187 kcal) kan bruges som dessert eller mellemmåltid i Sundfos kostprogram.


Bund:

4 stk æggehvider

Sødemiddel i pulverform svarende til 150 g sukker - brug din favorit, fx sukrin eller

perfect strø (Isis)

150 g mandler

1/2 tsk bagepulver


Topping:

6 æggeblommer, pasteuriserede

Sødemiddel i pulverform svarende til 150 g sukker - brug din favorit, fx sukrin eller perfect strø (Isis)

2 dl piskefløde, fløde 38%

1 vanillestang

150 g smør, stuetemperatur


Bund:

Æggehvider piskes stive med sødemiddel med en elpisker eller på køkkenmaskine. Mandlerne males helt fint i en foodprocessor og tilsættes 1/2 tsk bagepulver. Mandler med bagepulver røres forsigtigt sammen med æggemassen.

Bunden af en springform fores med bagepapir. Massen hældes ud på bagepapiret og fordeles jævnt i bunden af formen. Bages ved 175 grader i 20-25 minutter. Pas på den ikke får for længe, da den ikke må blive tør.


Topping:

Æggeblommer, sødemiddel og piskefløde kommes i en kasserolle sammen med indholdet fra 1 vanillestang. Massen varmes meget langsomt op ved middel varme, under konstant omrøring/piskning. Det er vigtigt, at massen ikke koger, men kun opvarmes til lige før kogepunktet( da æggene ellers koagulerer og cremen bliver klumpet og kommer til at smage af æg.) Du skal røre/piske ret længe, omkring 15 minutter, indtil massen tykner og bliver cremet.

Massen tages herefter af blusset og køler af til stuetemperatur. Smøret piskes sammen med æggemassen til en tyk creme.


Tærtebunden vendes ud på et fad. Cremen smøres ovenpå tærtebunden og kagen er klar. Velbekomme!


Kulhydrat: 10 %

Protein: 8 %

Fedt: 82 %


Kcal pr. person ved 16 stykker: 187


1 stykke (187 kcal) kan bruges som dessert eller mellemmåltid i Sundfos kostprogram.