gratin med jordskokker

Gratin med jordskokker

Gratin med jordskokker, bacon, tomat og feta


Tilbehør: Grøn salat og rugbrød

Af Sundfo


4 personer




Ingredienser:


Gratin:


6 medium Æg


200 g kalkunbacon i tern (Den grønne slagter)


4 jordskokker


10 x 1 cherrytomat tomat, dansk, rå


75 g feta ost 40+



Salat:



1 lille hoved hjertesalat


1 agurk


2 forårsløg


1  peberfrugt, rød


20 g mandler



Dressing:


1 dl fløde 18%


1 spsk citronsaft


15 g sødemiddeldrys, Suvida


Tilbehør:


4 skiver mørkt rugbrød eller 160 gram perlebyg, perlerug eller perlespelt (rå vægt)



Fremgangsmåde:


Gratin:


Jordskokker skrælles og rives, og steges på pande ca 5 minutter, sammen med bacontern. Æggene deles i blommer og hvider. Hviderne piskes stive. Jordskokker og bacon blandes sammen med æggeblommerne og hviderne vendes forsigtigt i massen.Tilsæt salt og pber.




Massen fyldes i en 1 liter bageform. Feta smuldres ovenpå.




Bages ved 200 grader i ca 40 minutter eller indtil den er gylden på overfladen.


Salat:



Salat, peberfrugt, forårsløg og agurk fintsnittes og blandes. Mandlerne hakkes og steges på panden et par minutter. Køler af og drysses ovenpå salaten.



Dressing:


Bland fløde, citronsaft og suvida og tilsæt et par dråber vand. Hæld over salaten inden servering.


Server rugbrød eller perlebyg/spelt/rug til.


ringsindhold:


Kcal pr. person: 550 kcal


Protein: 27 %


Kulhydrat: 32 %


Fedt: 41 %