Gulerodskage

Gulerodskage med mandler og chokolade

Af Sundfo


14 personer


Nu hvor guleroden har indtaget PCO-kosten kan du sagtens tillade dig at eksperimentere med den sunde og farverige grøntsag. Du skal blot holde dig inden for 100 gram gulerod pr måltid og holde dig til at spise gulerødder i et blandet måltid.

Denne gulerodskage har en dejlig saftig konsistens, og egner sig både som dessert eller mellemmåltid.


Ingredienser:


2 æg

140 g suvida, søde-/bagemiddel (eller andet sødemiddel, svarende til

140 g alm sukker)

250 g revet gulerod, dansk, rå

100 g mandler

70 g chokolade, mørk minimum 75 % kakao

1 tsk kanel, stødt

100 g kamutmel

1 tsk bagepulver

40 g rapsolie





Pisk æg og sødemiddel sammen til det er lyst og skummende. Kør mandlerne gennem foodprocessoren, til de er finthakkede (mandelmel). Hak chokoladen groft. Tilsæt mandler, chokolade, olie, revede gulerødder og mel iblandet bagepulver til æggemassen. Bland forsigtigt sammen.

Kom dejen i en springform eller aflang form og bag ca 30 minutter ved 175 grader alm ovn.


Velbekomme.



Kcal pr. stykke ved 14 stykker: 150


Protein:11 %

Kulhydrat:37 %

Fedt:52 %


1 stykke kage kan udgøre et mellemmåltid i Sundfos kostprogram/kostplaner