Hellefisk med spinat og tomatsalat

Hellefisk med spinat og tomatsalat


4 personer


Af Sundfo


600 g skyr, 0,2%

400 g cherrytomater

500 g hellefisk (fås bl.a. på frost i Føtex. Laks kan også bruges)

800 g spinat

4 små løg eller 2 store løg

60 g æggeblomme (3 stk)

4 spsk citronsaft

160 g perlerug, perlebyg, perlespelt, fuldkornspasta eller 4 skiver rugbrød


 

Tomatsalat med ’mozzarella’.

’Mozzarella’: Skyr kommes i en kaffefilter/tragt. Drypper af i nogle timer, gerne hele dagen. Væsken gemmes til sovsen.

Tomater skæres i skiver, mozzarellaen lægges på med en ske, frisk kværnet peber kommes over og en krydderurt fx basilikum.

 

Hellefisk med spinat.

Spinat: Frisk spinat skylles helt fri for sand i flere hold skyllevand. Løgene hakkes fint med kniv.

Begge dele kommes op i en kasserolle og damper under låg ca 10 min.


Sovs: Man udnytter dampen under spinatkogningen, til at lave en sovs af 3 æggeblommer, citronsaft og en passende mængde af væsken fra skyren.

Låget tages af gryden og en glasskål placeres i stedet. Kom æggeblommer i skålen  og pisk luft i med et piskeris, samtidig tilføres citronsaft under piskningen, og sidst hældes lidt af gangen af skyr-væsken i under kraftig piskning. Hele sovselavningen tager højst 2 min.


Fjern skålen fra varmen og kog spinaten færdig, evt de sidste minutter uden låg. Spinaten må ikke være for våd ved servering, den skal kunne holde på væsken så det ikke løber ud over tallerkenen.


Hellefisken. Steges ved god varme på en pande med slipletbelægning der lige inden brugen er tørret over med et lille stykke køkkenrulle med fx rapsolie.

Fisken steger et par minutter på hver side så den får en crisp overflade men er blød indeni.

 

Tilbehør:

160 g perlerug, perlebyg eller perlespelt eller grovpasta( rå vægt) eller 4 Skiver rugbrød



Opskriften er udarbejdet til Sundfo af Birthe Hald