Indisk krydret curry

Indisk krydret curry. Vegetar.


Af Sundfo


4 personer


1 dåse kikærter, afdryppede

1 blomkål

3 spsk olivenolie

3 alm løg

4 x 1 mellem fed hvidløg

1 stk kanel, stang

1 tsk spidskommen

3 stk laurbærblade

6 kapsler kardemomme, grøn, hel

1 tsk gurkemeje

1 stk chili, røde, friske

Salt og peber

4 dl græsk yoghurt 10%

1 dåse flåede tomater, dåse

1 dl bouillon, flydende


150 g fetaost light.

For at få tilstrækkeligt med protein tilsættes feta, enten som drys på retten, eller i en grøn salat eller tomatsalat efter eget valg.


Varm olien og svits løg og hvidløg indtil de er bløde.

Tilføj resterende krydderier og svits det hele under omrøring i ca. 2 minutter. Rør yoghurt, tomater, boullion og chili sammen og tilsæt dette. Lad simre et kvarter, til sovsen begynder at tykne.

Tilsæt kikærter og blomkål og lad det simre i ca 5-10 minutter mere.


Lav en grøn salat eller tomatsalat med feta og olie/eddike-dressing. Eller drys fetaen over retten ved servering.


Protein :27 %

Kulhydrat: 38 %

Fedt: 35 %


Kcal pr. person: 400


Vegetariske retter når ofte ikke helt den anbefalede 3/3-fordeling, men kan sagtens anvendes i en samlet dagskost. Er du fuldtidsvegetar med PCO bør du anvende høje andele af mælkeprodukter, tofu, bønner og linser i din mad, og undgå stivelse, såsom bulgur, perlebyg, perlespelt, brød, tortillas mv.