Knækbrød low GI og fodmap

Lækre og sprøde knækbrød

(Low GI og low fodmap)


Disse knækbrød smager skønt, mætter godt og er super sunde.

De kan bruges som snack eller med pålæg på.


100 g peanuts, saltede eller usaltede

50 g græskarkerner

30 g havregryn* (Glutenfri,hvis du gerne  vil have low FODMAP)

70 g solsikkekerner

40 g sesamfrø

40 g hørfrø

1 Æg

6 tsk vand

1 tsk salt (Udelad salt hvis du bruger saltede peanuts)


Blend peanuts, græskarkerner og solsikkekerner til fint mel. Tilsæt de  øvrige ingredienser og rør godt sammen. Blandingen skal være sammenhængende.

Ellers tilsæt mere vand.


Læg et stykke bagepapir ud på bordet og placer massen på papiret. Læg et stykke bagepapir ovenpå og rul massen ud til et stykke på ca 2-3 mm tykkelse. Tag nu det øverste lag papir ud og skær i 16 skiver. Brug en pizzaskærer, hvis du har sådan en.


Bag i ovnen 10-15 minutter ved  180 grader varmluft.

Lad køle af inden du løsner brødene fra bagepapiret.


Opbevar i dåse med tætsluttende låg.


Velbekomme!


Næringsinformation:


Kcal pr stykke: 130


Protein: 15  %

Fedt: 68 %

Kulhydrat: 17 %


* Havregryn bør ikke spises alene og i større mængder når du har PCO, men i små mængder i blandede måltider kan det gå an, da det i så fald ikke hæver blodsukkeret voldsomt