Kokoskage

Kokoskage


Af Sundfo


12 personer


Denne kage er hurtigt lavet og smager dejligt af kokos og citron. 1 stykke svarer til et mellemmåltid i Sundfos kostprogram.


Kage:

3 æg

175 g suvida, søde-/bagemiddel (eller andet sødemiddel

svarende til 175 g sukker)

1 stk vanillestang

200 g kokosmel

1 spsk mandelmel, nøddemel eller rugmel

250 g creme fraiche 18%


Glasur:

1 dl sukrin flormelis

Lidt citron eller limesaft


Fremgangsmåde:

Pisk sukkkererstatningen sammen med æggene til det skummer. Skrab kornene ud af vanillestangen og rør dem i dejen sammen med kokostmel, nødde/mandel/rugmel og creme fraiche.


Bag kagen i et mellemstort ildfast fad midt i ovnen 10 minutter ved 230 grader. Sænk herefter varmen til 180 Grader og bag kagen færdig i 15 min til den er gylden og slipper en strikkepind.


Rør sukrin flormelis med citron-/limesaften til en jævn glasur. Tilsæt evt lidt frugtfarve eller revet citron/limeskal. Smør glasuren over den afkølede kage.


Vent med at skære i kagen til den er helt kold.


Kcal pr. person: 199


Kulhydrat: 30 energi %


Fedt: 64 energi %


Protein: 6 energi %


1 stk kage kan udgøre et mellemmåltid i Sundfos kostprogram/kostplaner