Krydret oksekød med hummus

Kanelkrydret oksekød med hummus og aubergine


4 personer


Af Sundfo


Denne ret er inspireret af arabiske himmelstrøg.

Den er sund og fyldig og mætter godt.

En let grøn salat passer godt til, så server evt. dette

sammen med retten.



Hummus:

200 g kikærter, tørrede (eller en dåse kogte kikærter)

3 spsk tahin

1 fed hvidløg

Saften fra  1 citron

1 dl vand

1/2 rød chili

1 tsk stødt spidskommen

salt


Aubergine:

1 alm aubergine

2 spsk olivenolie

Salt


Oksekød:

1 alm løg

500 g oksekød, hakket, 3-6%

1 tsk olivenolie

1/2 tsk kanel

1 fed hvidløg

1/2 rød chili

Salt og peber


Tilbehør:

1 pitabrød (1/4 til hver person)


Hummus:

Udblød kikærterne i vand natten over og kasser vandet. Kog kikærterne 2-3 timer til de er helt bløde. Afkøl kikærterne og kom dem i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Blend indtil massen er helt ensartet. (Hvis du ikke har så meget tid, kan du bruge kikærter fra dåse).


Auberginer:

Fjern toppen. Skær auberginen over på langs og skær herefter auberginestykkerne i strimler på ca 1 cm bredde. Kom 2 spsk olie på en pande og varm panden op. vend stykkerne på panden så begge sider får olie inden stegning. Steg stykkerne ved middel til høj varme ca 10 min på hver side, til de er helt bløde og har taget pæn farve. Smag til med salt.


Oksekød:

Pil og hak læget og steg det i olien sammen med hakket hvidløg, kanel og hakket chili. Tilsæt kødet og brun igennem. Smag til med salt og peber.


Anret portionsvis på 4 tallerkener. I bunden hummus, hernæst kødet og oven på eller i siden, auberginestykkerne. Drys med hakket persille. Varm pitabrødet, del i 4, og spis det til. Server evt. en grøn salat efter eget valg. Se grøntsagslisten til inspiration


Velbekomme.


Kcal pr. person: 600


Protein:29 %

Kulhydrat:35 %

Fedt:37 %