Kylling med bulgur, syltede citroner og oliven

Kylling med bulgur, grønne oliven og syltet citron


Af Sundfo


4 personer


Ingredienser:


1 spsk olivenolie

1 stort løg

6 x 1 mellem fed hvidløg

1 lille citron, syltet (købt eller hjemmelavede (dette gøres min 33 dage forinden, se nedenfor))

150 g oliven, grønne, marinerede, dåse

200 ml grøntsagsbouillon

40 g mandler


160 g bulgur, grov


500 g kyllingekød - hel kylling uden skind, eller som filet.


200 g græsk yoghurt 2 %


Fremgangsmåde:


Varm ovnen til 225 grader.


Kog bulguren med salt efter anvisning på pakken.


Opvarm olien i en stegepande, kom løgene i, og steg dem gyldne.  Tilsæt hvidløg i hele fed, 1 syltet citron (se opskrift nedenfor), og halverede oliven. Hæld bouillonen over, og giv et drys paprika. Rør rundt, bring det i kog og lad det koge 15 minutter, og herefter  simre 10 minutter.


Rist i mellemtiden mandlerne i ovnen 4 minutter.  de må ikke blive for brune. Lad dem herefter koge med i blandingen de sidste 2 minutter.  På dette tidspunkt er hvidløgenen bløde og saucen er kogt lidt ind.

Server retten med bulgur, det valgte kød, og en skål græsk yoghurt.


(Syltet citron:

3 hele citroner, økologiske + saft fra yderligere 3 citroner


3 spsk havsalt


Skræl citronerne i kvarte, men ikke helt igennem, så de stadig hænger sammen i stilken. Pak dem med salt og læg dem i en syltekrukke. Helst med gummiring. Drys evt resterende salt oven på citronerne og lad dem trække i 3 dage. Nu er de begyndt at blive bløde, og afgive noget af deres saft. Hæld da saften fra de 3 citroner hen over. Forsegl atter krukken og lad den stå køligt og mørkt en måneds tid)


Velbekomme.



Næringsinformation:



Kcal pr. person: 529


Kulhydrat energi %: 33

Fedt energi %: 38

Protein energi %: 29