Kyllingebrystfilet med jordbærmelonsalat

Grillet kyllingebryst med jordbær/pæresalat


Af Sundfo


Denne ret er let til en sommerdag/aften og kombinationen af syrligt og sødt i salaten giver god kontrast til det grillede kød. Grill gerne egnede grøntsager sammen med kødet, fx peberfrugt, aubergine eller squash.


4 personer



Ingredienser:

500 g kylling, brystfilet, 1,5%


300 g pære

200 g jordbær

40 g feta 23%, Princip

1 mellem uden sten avocado

2 x 1 lille hoved hjertesalat

2 x 1 mellem forårsløg

2 x 1 alm skive rugbrød, fuldkorn

1 tsk smør, saltet


10 g sennep, grov, Irma

1 spsk olivenolie

10 g balsamico



Salat:

Pæren skæres i mundrette kvadratiske stykker. Stilken fjernes fra jorbærene og de skæres i passende stykker. Forårsløg og salaten snittes fint. Avocadoen skæres i tern. Rugbrødet smuldres og ristes på en varm pande, tilsat 1 tsk smør. Rist til rugbrødet er sprødt. Køl af. Det hele blandes forsigtigt sammen. Husk fetaen.


Dressingen røres af lige dele balsamico (lys eller mørk), olie og grovkornet sennep og blandes i salaten lige inden servering.


Kød:


Kyllingen steges eller grilles, ca 6-7 minutter på hver side ved middel varme til den er gennemstegt. Pas på den ikke får for længe og bliver for tør.


Velbekomme!


Retten egner sig til frokost hvis du følger Sundfos kostprogram, og kan også bruges til aften, hvis du tilvælger 1 stk mellemmåltid ekstra, evt som dessert efter retten her. Så kommer kalorieregnskabet til at passe.


Næringsindhold:

Kalorier pr. person: 398

Kulhydrat: 32 %

Protein: 33 %

Fedt: 35 %