Kyllingelår med indisk inspireret dhal

Kylling med indisk dhal

Af Sundfo


4 personer


1 kg g kyllingelår


3 løg

6 fed hvidløg

1 lille ingefær. frisk

3 laurbærblade

2 tsk spidskommen

2 tsk stødt koriander

2 tsk sweet paprika

1 spsk karry



200 g linser, grønne

5 dl vand

1 spsk grøntsagsbouillon, pulver

1 dåse kokosmælk light


salt og peber


120 gram perlebyg, perlerug eller perlespelt




Fremgangsmåde:


Kyllingelårene steges i et fad i ovnen efter anvisning på pakken.


Olien varmes op i en gryde, løgnet hakkes fint og tilsættes sammen med hvidløg og krydderier. Simrer lidt.

Vandet tilsættes sammen med linserne og revet ingefær. Koges ved svag varme 10minutter. Herefter tilsættes kokosmælk og blandingen koger yderligere 20-30 minutter, eller til linserne er bløde nok.

Smag til med salt og peber.


I en anden gryde koges perlebyg, perlespelt eller perlerug med lidt salt.


Kyllingekødet skæres fra benene og skindet fjernes, så du har det rene kød. Kødetanrettes på tallerken sammen med linser og perlespelt/rug/byg. Server med grøn salat efter eget valg.



Næringsindhold:


Kcal pr person: 600


Kulhydrat: 34 e%

Fedt: 32 e%

Protein: 34 e%