Laksedeller

Laksedeller med belugalinsesalat


4 personer


500 g torsk, filet

2 large Æg

1 stort løg

peber, sort

30 g rugmel, groft, fuldkornsrugmel

100 g laks, røget

1 dl dild


Tilbehør:

120 g belugalinser (eller anden linsetype)

1 stort fed hvidløg

2 tsk balsamicoeddike, øko

1 stor rødløg

500 g cherrytomat, rød

130 g græsk feta

10 g basilikum

2 spsk becel, flydende, til stegning


Bland torsk, æg, løg, peber og rugmel til en jævn fars. Skær laksen i små tern og rør det med i farsen sammen med dilden.

Farsen skal hvile i køleskabet i ca. 1/2 time.

Form herefter farsen til frikadeller (16 stk) og steg dem på en pande (5-7 minutter på hver side ved middel varme).


Tilbehør:

Linserne koges efter anvisninger på posen og lad dem køle af. Hvidløg presses og røres sammen med olie og balsamicoeddike. Smages til med salt og peber. Dressingen hældes over de lune linser.

Rødløg hakkes fint og cherrytomaterne deles i halve. Herefter vendes det i linserne. Fetaosten smuldres over salaten og hakkede basilikumblade drysses som pynt.


Velbekomme 


Kcal pr. person: 535

Protein: 36 %

Kulhydrat: 31 %

Fedt: 33 %