Velkommen til Sundfo - inspiration til et slankere og sundere liv
Stegt laksefilet med hvid bønnepuré
4 portioner
4 fileter af laks (140 g hver), afpudsede og uden ben
1 spk olivenolie
2 fed hvidløg
Hvid bønnepuré:
800 g canellini-bønner, afdryppede fra dåse
2 -4 fed hvidløg, knust
3 spsk citronsaft
4-8 kviste friske timianblade eller 1-2 spsk tørret timian
2 tsk olivenolie
Salt og peber
1 bakke rucolasalat
Forvarm en grilleplade eller tykbundet stegepande
Purer de afdryppede bønner i en foodprocessor sammen med hvidløg, citronsaft, timian, olivenolie, salt og peber, til pureen er glat og blød.
Læg pureen i et ildfast fad eller en skål der kan gå i mikrobølgeovnen, og varm pureen igennem i ovn eller mikrobølgeovn.
Til laksefileterne varmes olien sammen med hvidløgsfeddene i ca 1 minut på pande eller grillpande. Læg fileterne på og steg dem 5- 8 minutter. Ved dem kun en enkelt gang undervejs.
Læg et par store spiseskefulde bønnepuré midt på hver af de opvarmede tallerkener. Anret rucolasalaten over bønnepuréen og læg til sidst de stegte laksefileter på.
Stænk lidt ekstra olivenolie på tallerkenen og server retten med det samme.
GI: Lavt (under 55)
Kalorier pr. portion: 360
Kilde: GI i praksis, Aschehoug
Tilmeld dig Sundfos nyhedsbrev her
og få 3 lækre, pco-venlige opskrifter på aftensmad - helt gratis
+ en bonusopskrift på dessert
Sundfo.dk´s indhold og Sundfos mentoring og tilhørende materiale skal betragtes som vejledende og Sundfo kan derfor ikke gøres ansvarlige for de konsekvenser der kan opstå i forbindelse med kost, vægttab eller forsøg på vægttab. Indholdet på www.sundfo.dk og indholdet i vores mentoring kan ikke anvendes til diagnosticering eller behandling.
Alt indhold på www.sundfo.dk ejes af Sundfo, og må hverken kopieres, videregives eller sælges, med mindre der er givet skriftligt samtykke herom.
Sundfos privatlivspolitik: Sundfo behandler dine personoplysninger fortroligt og videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart.