Laksefilet med bønnepure

Stegt laksefilet med hvid bønnepuré

4 portioner


4 fileter af laks (140 g hver), afpudsede og uden ben

1 spk olivenolie

2 fed hvidløg


Hvid bønnepuré:

800 g canellini-bønner, afdryppede fra dåse

2 -4 fed hvidløg, knust

3 spsk citronsaft

4-8 kviste friske timianblade eller 1-2 spsk tørret timian

2 tsk olivenolie

Salt og peber


1 bakke rucolasalat


Forvarm en grilleplade eller tykbundet stegepande

Purer de afdryppede bønner i en foodprocessor sammen med hvidløg, citronsaft, timian, olivenolie, salt og peber, til pureen er glat og blød.

Læg pureen i et ildfast fad eller en skål der kan gå i mikrobølgeovnen, og varm pureen igennem i ovn eller mikrobølgeovn.

Til laksefileterne varmes olien sammen med hvidløgsfeddene i ca 1 minut på pande eller grillpande. Læg fileterne på og steg dem 5- 8 minutter. Ved dem kun en enkelt gang undervejs.

Læg et par store spiseskefulde bønnepuré midt på hver af de opvarmede tallerkener. Anret rucolasalaten over bønnepuréen og læg til sidst de stegte laksefileter på.

Stænk lidt ekstra olivenolie på tallerkenen og server retten med det samme.


GI: Lavt (under 55)

Kalorier pr. portion: 360


Kilde: GI i praksis, Aschehoug