Lynstegte koteletter med spidskål

Lynstegte koteletter med spidskål, cherrytomater og soyapasta


Af Sundfo


Denne ret er let og enkel, asiatisk inspireret og smager skønt.


4 personer


4 nakkekoteletter, i alt ca 500 g

1 fed hvidløg

1 bundt forårsløg

250 gram cherrytomater

2 spsk. olivenolie til stegning

3 spsk. soja

Spidskål i kokosmælk:

1 frisk rød chili

1 spidskål

1 dåse kokosmælk

Saft af 1 limefrugt

Salt


Tilbehør:

200 g sojapasta (pasta af sojabønner, fås i store supermarkeder, mærke fx Soy4you) eller 200 g perlespelt, perlerug eller perlebyg (rå vægt)



Fremgangsmåde:

1. Spidskål i kokosmælk: Flæk og rens chilien, og hak den fint. Fjern de yderste grove blade fra spidskålen, og skær kålen i brede både, med stilken bevaret. Bring kokosmælk i kog i en stor gryde, tilsæt spidskål og lad den koge til den er mør, men stadig har bid. Tilsæt chili og smag til med limesaft og salt inden servering.


2. Skær koteletterne i tynde strimler og skær hvidløg i tynde skiver.  Rens forårsløgene og skær dem i 4 cm stykker.  Skyl og halver tomaterne.  Brun kødstrimlerne i olie.  Tilsæt forårsløg, hvidløg og tomater og lad dem stege med i et øjeblik.  Tilsæt soja, og kog op.


3. Kog sojapastaen


Anret de 3 dele hver for sig på tallerkenen.


Velbekomme!



Næringsindhold:

Kcal. pr person: 489

Protein: 41 %

Kulhydrat: 23 %

Fedt:  36 %