Mayonaisse lime-basilikum

Lime-basilikum-mayonaisse


Af Sundfo



2 stk æggeblommer - pasteuriserede

1 tsk dijonsennep


2,5 dl rapsolie eller olivenolie, alt efter smag og behag

1 spsk limesaft

1 stilk basilikum

1/2 tsk salt


Æggeblommer (stuetemperatur) piskes sammen med sennepen.


Herefter røres olien meget langsomt sammen med æggemassen, ved at

tilsætte olien, i starten dråbevis, hernæst i en tynd stråle mens du pisker konstant.

Det er vigtigt at olien tilsættes i små skridt, da mayonaissen ellers vil skille.

Det er også vigtigt, at æg og olie har sammen temperatur (stuetemperatur).

Når mayonaisssen er rørt sammen og har en fin glat konsistens tilsættes

hakkede basilikumblade og en spsk limesaft.

Smag til med salt.


Denne type mayonaisse er god til mange formål.

Den går især godt sammen med let kogt kål, fx brocolli eller rosenkål og sammen med fiskeretter, fx laks eller rejer.

Smagen kan naturligvis varieres i en uendelighed, hvis du i stedet for lime og basilikum tilsætter andre krydderurter eller smagsvarianter.


Kcal pr. 100 g: 739

99 % fedt