Velkommen til Sundfo - inspiration til et slankere og sundere liv
Lime-basilikum-mayonaisse
2 stk æggeblommer - pasteuriserede
1 tsk dijonsennep
2,5 dl rapsolie eller olivenolie, alt efter smag og behag
1 spsk limesaft
1 stilk basilikum
1/2 tsk salt
Æggeblommer (stuetemperatur) piskes sammen med sennepen.
Herefter røres olien meget langsomt sammen med æggemassen, ved at
tilsætte olien, i starten dråbevis, hernæst i en tynd stråle mens du pisker konstant.
Det er vigtigt at olien tilsættes i små skridt, da mayonaissen ellers vil skille.
Det er også vigtigt, at æg og olie har sammen temperatur (stuetemperatur).
Når mayonaisssen er rørt sammen og har en fin glat konsistens tilsættes
hakkede basilikumblade og en spsk limesaft.
Smag til med salt.
Denne type mayonaisse er god til mange formål.
Den går især godt sammen med let kogt kål, fx brocolli eller rosenkål og sammen med fiskeretter, fx laks eller rejer.
Smagen kan naturligvis varieres i en uendelighed, hvis du i stedet for lime og basilikum tilsætter andre krydderurter eller smagsvarianter.
Kcal pr. 100 g: 739
99 % fedt
Tilmeld dig Sundfos nyhedsbrev her
og få 3 lækre, pco-venlige opskrifter på aftensmad - helt gratis
+ en bonusopskrift på dessert
Sundfo.dk´s indhold og Sundfos mentoring og tilhørende materiale skal betragtes som vejledende og Sundfo kan derfor ikke gøres ansvarlige for de konsekvenser der kan opstå i forbindelse med kost, vægttab eller forsøg på vægttab. Indholdet på www.sundfo.dk og indholdet i vores mentoring kan ikke anvendes til diagnosticering eller behandling.
Alt indhold på www.sundfo.dk ejes af Sundfo, og må hverken kopieres, videregives eller sælges, med mindre der er givet skriftligt samtykke herom.
Sundfos privatlivspolitik: Sundfo behandler dine personoplysninger fortroligt og videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart.