Nektarin avokadosalat med kylling el fisk

Mandel-, avokado- og nektarinsalat med sursød dressing


Hertil kylling eller fisk


4 personer


150 g asparges, grønne

2 spsk olivenolie

1 tsk karry, pulver

3 g basilikum

1 tsk timian, tørret

2 x 1 stor portion mandler

2 x 1 mellem peberfrugt, rød

2 x 1 mellem nektarin

1 mellem portion feta salattern, light 5 % fedt


2 spsk balsamicoeddike

1 mellem citron

1 mellem  avocado


120 g vilde ris, bulgur, perlerug eller perlebyg

600 g kylling, brystfilet, 1,5% eller 600 g mager fisk


 

Asparges skæres i stave på 2 cm og steges 10 min. i olien sammen med hakkede mandler og krydderier. Nektariner, avokado og peberfrugter skæres i fine tern og kommes i en skål. Fetatern tilsættes. Dressingen blandes af balsamicoeddike, citronsaft, revet citronskal og sødemiddel. Asparges og mandler køler af efter stegning og tilsættes herefter til salaten. Til slut hældes dressingen over og salaten blandes let.


 

Hertil ris/bulgur/perlerug/perlebyg og kyllingekød uden skind eller mager fisk


550 kcal pr person.


Protein: 32 %

Kulhydrat: 30%

Fedt: 34 %