Perlerugsalat med valgfrit kød

Perlerugsalat med grillede grøntsager og valgfrit kød


Af Sundfo


4 personer


Denne ret er mættende, fyldig og

rigtig velsmagende.


Ingredienser:

160 g perlerug (rå vægt)

salt


1 bundt forårsløg

1 squash i skiver

1 rød peberfrugt i grove både

1 aubergine i skiver

3 1/2 spsk. olivenolie

salt og peber

Timian eller oregano


100 g god, blød gedeost (eller feta)


Dressing:

  1 tsk. dijonsennep

  Sødemiddel svarende til 2 tsk. sukker (Fx Sukrin)

  1 spsk. æbleeddike

1 ½ dl yoghurt naturel


Kød: 400 g (100 g pr person) proteinrigt kød fx svinekotelet, svinemørbrad, skinkesnitzel, kyllingefilet eller vegetarisk stegt tofu.


Fremgangsmåde:


Kog perlerugen mør i saltet vand i 15-20 minutter. Lad den dryppe af i en si.


Rør sennep, sukkererstatning, eddike og yoghurt sammen.


Hak de grønne toppe af forårsløgene fint. Vend forårsløgene på en pande med ½ tsk olie. Squash, peberfrugt og aubergine skæres først på den lange led en gang og skæres herefter over på tværs til halve skiver. Vend skiverne med olivenolie, salt, peber og evt. timian eller oregano og bag grøntsagerne i ovnen 25 min. Ved 200 grader. De sidste to minutter stilles ovnen på grill. HUSK at holde godt øje med grøntsagerne så de ikke brænder på! Vend de grillede grøntsager, løgtoppe og perlerug med dressingen og smag til med salt og peber.


Top med ost og servér salaten lun eller ved stuetemperatur.


Server med

Velbekomme!


Energifordeling (ved brug af svinekotelet som kød/proteinkilde)::


Kcal pr. person: 506


Energi %:

Fedt: 38%

Kulhydrat: 34 %

Protein: 28%