Skyrdessert

Dejlig skyr-dessert


Af Sundfo


Denne dessert smager rigtig godt og er samtidig sund, med gode proteiner og grove kulhydrater til dig med PCO.


4 personer


2 skiver groft rugbrød

15 g smør

Sødemiddel, svarende til 2 spsk sukker

3 dl skyr eller græsk yoghurt

1 ½ dl piskefløde

½ kg bær efter eget valg, fx hindbær eller blåbær, kogt med sødemiddel (efter smag)



Rugbrødet smuldres til små stykker og ristes sammen med smør og sødemiddel på en pande ved middel varme, indtil det er sprødt og gyldent,

ca. 7 minutter.

Tag rugbrødet af panden og køl af.


Rør skyren blød og ensartet med en ske, pisk fløden og rør denne sammen med skyren. Sæt cremen på køl indtil servering.


Kog bærene igennem sammen med sødemiddel, som du doserer efter din egen smag. Køl af. (I en hurtig vending kan du også bruge sukkerfri syltetøj i stedet for)


Ved servering  anretter du først skyr/flødeskum, så rugbrød og ovenpå bærkompot  i 4 glas. Pynt evt med lidt hakkede nødder.



Næringsindhold:


Kcal pr. person: 226

Protein: 16 %

Kulhydrat: 29 %

Fedt: 55 %