Skyrpandekage med laks

Skyrpandekage med laks eller andet kød/ fisk


Af Sundfo


’Pandekagen’  mætter rigtig meget og længe. Er velegnet til frokost, og også god til morgenmad.

Andet kød kan erstatte laksen som fyld, fx kylling, kalkun eller magert oksekød eller svinekød (max 6 % fedt). Hertil gerne grøntsager efter eget valg.


1 person

1 æg

1 spsk havreklid

1 spsk rugmel


4 spsk skyr, naturel, 0,2%

60 g laks, røget (eller andet kød eller fisk, se forslag øverst)


1 spsk persille


 

Pandekage:

Æg, havreklid, rugmel og skyr røres sammen.

Hældes på en godt varm pande, som er smurt med lidt rapsolie på et stykke køkkenrulle. Steger til den er brun på undersiden og kan vendes.(Se fotos nedenfor)

Fyldes med røget laks, skyr, hakket persille og foldes sammen.


Velbekomme.


Kcal pr portion: 250

Protein: 45 %

Kulhydrat: 15 %

Fedt: 40 %


(Med Sundfos kostprogram: Hvis du bruger pandekagen til morgenmad og frokost som en del af Sundfos kostplaner kan du supplere retten med 100 kcal, gerne som kulhydrat, fx. 50 g rugbrød, 30 gram bælgfrugter, 30 g pasta, 30 g perlerug, perlebyg eller perlespelt, 30 g brune ris, 185 g appelsin, 105 g banan, 220 g blomme, 200 g bær, 220 g grapefrugt, 165 g pære eller 200 g æble. Ved at suppelere med ovenstående vil retten have den sædvanlige fordeling på 1/3-del fra hver næringsstofkilde)

 

Opskriften er udarbejdet til Sundfo af Birthe Hald



Fotos af pandekagestegningen:



Dejen hældes på panden