Svinemørbrad med tzatziki og coleslaw

Svinemørbrad med tzatziki og coleslaw


Af Sundfo


Denne ret er let og velsmagende og passer godt til

en sommeraften.


4 personer.


Kød: 500 g svinemørbrad (eller andet magert kød, fx kyllingefilet, svinefilet, kalkun)



Tzatziki:


2 agurker


200 g græsk yoghurt


Salt og peber


1 fed hvidløg



Coleslaw


1 spidskål eller ½ hvidkål


3 store gulerødder


1 æble


200 g cremefraiche


1 tsk karry


1 stor tsk mayonaisse


1 tsk dijonsennep


1 tsk sødemiddel i pulverform (fx Suvida)


Salt og peber


Fremgang:


Agurkerne rives og afdryppes i en sigte, så de ikke indeholder for meget væske. Vrid dem gerne i et stykke køkkenrulle eller mellem hænderne. Agurkestrimlerne


blandes med græsk yoghurt og der tilsættes et fed hakket hvidløg og lidt salt og peber.



Spidskålen skæres i tynde strimler. Gulerødderne skrælles og rives. Æblet med skræl rives groft.  Der røres en dressing af cremefraiche og mayonaisse, tilsat karry, dijonsennep, sødemiddel og et nip salt og peber. Grøntsager og dressing blandes sammen.


Kødet skæres i strimler eller skiver og steges på panden, til overfladen er gylden og ikke for mørk, 3 - 4 minutter på hver side.



Velbekomme!


Energi pr. person: 455 Kcal


Protein: 33 %

Kulhydrat: 32 %

Fedt: 35 %