Tortillas med meksikansk kødfyld

Tortillas med oksekød


Af Sundfo


4 personer


400 g oksekød, hakket, 3-6%

1 mellem peberfrugt, rød

1 alm squash, zucchini

1 alm løg

1 dåse chili beans, kidneybønner

1 brev taco spice mix, Tex mex (fx Rema 1000)

2 stk store tortillas eller 2 stk små

1 stor avocado

1 lille citron

1 dl  græsk yoghurt, 0,1 %

100 g cheddar 30+, revet



Løg, hvidløg, peberfrugt og squash skæres i små fine stykker, og steges i en gryde, smurt med lidt olie i bunden. Efter ca 5 minutter tilsættes det hakkede kød, som bruner med ca 5 minutter.

Hernæst tilsættes dåsen med chili beans .- hele indholdet, inkl sovs. Der tilsættes 1 brev tex mex krydderi. Blandingen simrer 5 - 10 minutter. Til sidst smages til med salt og peber.


Avocadokødet frigøres og kommes i en skål, hvor det blendes sammen med saften fra 1 lille citron, og herudover 1 dl græsk youghurt.


1 lille tortilla eller 1/2 stor tortilla pr person placeres i et ildfast fad. Kødet fyldes på og tortillaen rulles sammen eller foldes 1 gang. Hernæst drysses med ost og fadet gratineres nogle minutter i ovnen. Ved servering toppes med guacamole.


Server gerne med rå grøntsager efter eget valg, dette giver en god kontrast til den bløde tortilla. Evt guleodsstave, tomatbåde eller blandet grøn salat.


Velbekomme!


Kcal pr. person: 606



Kulhydrat: 39 %

Protein: 31 %

Fedt: 30 %