Uge 4 Cremet brocollisuppe

Cremet broccolisuppe med knas

 

4 personer


500 g broccoli

400 g courgetter

2 alm løg

3 x 1 mellem fed hvidløg

1,5 spsk. olivenolie, ekstra jomfru

1 terning hønsebouillon

1,5 tsk. salt

150 g rugbrød, fuldkorn

25 g smør, saltet

300 g fromage Blanc

50 g bacon (færdigstegt)

1 ½ liter vand

1 tsk. peber

2 pakker kyllingefilet i strimler,

(Levevis (købes færdigstegt))



Skær broccoli og courgetter i mindre stykker. Hak løg og hvidløg og svits dem i en gryde med olie. Tilsæt vand, bouillonterninger, broccoli, courgetter og salt. Kog suppen ca. 30 min. til grøntsagerne er møre.


Blend suppen og smag til med salt og peber. Lad den køle et øjeblik. Blend fromage blanc ud i suppen og varm nænsomt op (den må ikke koge).


Rist bacon på en bageplade i ovnen og varm evt. kyllingestykkerne op på en pande.


Skær rugbrødet i små tern og rist dem sprøde i smør mens baconen køler af. Bræk baconen i små stykker, når den er kølet af.


Server suppen med kyllingestykker, bacon og rugbrødscroutoner på toppen.



Velbekomme