Uge 5 Boller i karry

BOLLER I KARRY

PCO-egnet


45 min - 4 personer


Ingredienser

Kødboller, ca 20 stk

100 g løg

300 g squash

400-500 g hakket kalv og flæsk

1 æg

½ dl mælk

2 spk rugmel

1½ tsk salt og Peber


Karrysovs

100 g løg

100 g æble, fx. belle de boskoop

200 g  squash

1 spsk smagsneutral olie

2 spsk karry

Ca. 6 dl vand

1 tsk sukker

1 dl piskefløde

Salt og peber


Tilbehør

Blomkålsris

Tilberedning

Karrysauce

Pil og hak løget, skær æblet i terninger med skræl på. Skræl squashen og skær den i terninger på 2 x 2 cm. eller snit alt i foodprocessoren.

Steg løg i olie med karry under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt æble, squash, vand og salt og peber og lad sovsen simre under  låg i minimum ½ time. Tilsæt fløde. Blend sovsen jævn med en stavblender og tilsæt lidt mere vand, hvis sovsen er meget tyk.

Kødbollerne afgiver lidt væske, så sovsen bliver tyndere. Mens sovsen koger, ordner du kødbollerne.


Kødboller

Riv løg og squash på et råkostjern eller i en foodprocessor. Rør en fars af løg, squash, hakket kød, æg, salt og peber  sammen i en stor skål. Farsen behøver ikke at trække. Form valnøddestore boller med en spiseske, som jævnligt dyppes i koldt vand. Læg bollerne på en tallerken.

Kom kødbollerne i sovsen og kog i ca. 5-7 minutter under låg, til de ligger i overfladen og er faste.



Blomkålsris

Ingredienser


2 blomkålshoveder

Salt og peber

Evt. chili, hvidløg, karry eller andet

krydderi til smag

Instruktioner

Skær blade og stilk fra blomkålen,

så hovedet stadig er intakt. Riv derefter

blomkålen på et rivejern eller i en

foodprocessor, så det ligner ris.



Svits blomkålen på en pande ved høj varme i lidt olie/smør indtil den er varmet igennem - den må ikke tage farve, men skal forblive hvid.

Smag blomkålen til med salt og peber. Ønsker du mere smag, kan du tilsætte fx hvidløg, chili, karry eller andet krydderi.


Energiindhold:

Kcal i hele retten: 2202

Kcal pr. person: 550


Energi%-fordeling:

Protein: 32

Kulhydrat: 36

Fedt: 32