Uge 6 Marineret kylling med Prima Donna

Marineret kyllingefilet med grøntsager, pasta og Prima Donna ost

Af Sundfo


4 pers.


600 g kyllingefilet

1 tsk tørret, stødt chili

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk stødt koriander

160 g fuldkornspasta (rå vægt)

800 g grøntsagsblanding af blomkål og brocolli (enten fra frost eller friske buketter)

100 g fetaost (helst fra hel blok, alternativt fetatern)

Saft af 1 citron

2 spsk madfløde eller piskefløde

6 tomater i små tern

60 g Prima Donna ost (helst light)

1  tsk olie

salt og peber


Vandet til pastaen sættes over og når den koger kommes pastaen i. Kyllingefiletten skæres i strimler og blandes godt sammen i en frysepose sammen med chili, spidskommen og koriander. Filetten trækker i posen. Brocolli og blomkål kommes i et ildfast fad. (Hvis du bruger friske grøntager skal de forinden overhældes med kogende vand og trække 5min, hvorefter vandet hældes fra. Grøntsagerne må ikke være for våde.) Citronsaften blandes med 2 spsk madfløde og hældes over grøntsagerne. Fetaen skæres i tern og drysses over grøntsagerne.  Salt og peber drysses på. Grøntsagsfadet puttes i ovnen ved 200 grader i 20 min.

Tomaterne skæres i tern. Kyllingen hældes fra posen over på en opvarmet stegepande med olie.  Steges til gennemstegt (= ikke lyserød indeni). Ikke for længe, da filetten ellers bliver tør.

Når alt er færdigt anrettes først pasta, så tomat og kylling og til sidst grøntsagerne på 4 tallerkener. Fintrevet Prima Donna drysses over retten inden den serveres.

Velbekomme!


Energiindhold og energifordeling:


Total Kcal: 2331

Kcal pr. pers: 583

Protein: 36 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 32 %