Velkommen til Sundfo - inspiration til et slankere og sundere liv
Fastelavnsboller med remonce og mørk chokolade
9 stk
100 g mandler
80 g smør, øko
2 dl vand
3 large Æg
3 spsk loppefrøskaller, Øko
Sødemiddel svarende til 2 spsk sukker
Remonce:
100 g mandler
10 stk tørrede abrikoser, udblødte
sødemiddel svarende til 1-2 spsk sukker, eller efter smag (smag selv til).
100 g smør, øko
Chokoladeglasur:
25 g chokolade, min 70 % cacao eller sukkerfri chokolade
1 tsk smør
1 spsk abrikospuré
0,5 tsk vaniljepulver, øko
Mandlerne blendes til mel og blandes med sødemiddel og loppefrøskallerne. Smør og vand bringes i kog i en gryde og melet tilsættes. Tag gryden af varmen og rør dejen godt sammen. Lad dejen køle af i ca. 15 min. inden æggene tilsættes ét ad gangen og røres ind i dejen.
Kom dejen i papirmuffinforme og bag dem i ca. 15 - 20 min. ved 175 grader varmluft. Bollerne skal være helt afkølede inden de tages ud af formene, som skal gøres forsigtigt.
(Hvis du bruger faste muffinforme skal bagetiden forlænges med ca. 5 min.)
Remonce:
Abrikoser overhældes med kogende vand og trækker 30 minutter. Herefter blendes de til en fin masse med stavblender eller i foodprocessor. Mandlerne blendes til mel og abrikosmassen tilsættes, bortset fra 1 spsk, som tilbageholdes til glasuren. Blend det hele til en ensartet marcipanmasse, tilsæt sødemiddel (smag til efter ønsket sødeniveau) og ælt marcipanen med det bløde smør.
Chokoladeglasur:
Smelt chokolade og smør i et vandbad. Massen røres godt sammen med 1 spsk blended abrikos og vaniljepulver. Hvis glasuren stivner for meget, når abrikosen kommes i, kan det varmes et par minutter over vandbadet eller blendes lidt.
Klip et lille hul i bollen (ca. 1 cm) og brug en kagesprøjte til at sprøjte remoncen ind. Du kan også skære bollen halvt over og smøre remoncen på med en kniv. Bollerne bages i ca. 10 min. ved 150 grader varmluft.
Bollerne skal være helt afkølede inden
chokoladeglasuren kommes på toppen.
Velbekomme
Protein: 9%
Kulhydrat: 15 %
Fedt: 76 %
KCAL pr bolle: 341
Tilmeld dig Sundfos nyhedsbrev her
og få 3 lækre, pco-venlige opskrifter på aftensmad - helt gratis
+ en bonusopskrift på dessert
Sundfo.dk´s indhold og Sundfos mentoring og tilhørende materiale skal betragtes som vejledende og Sundfo kan derfor ikke gøres ansvarlige for de konsekvenser der kan opstå i forbindelse med kost, vægttab eller forsøg på vægttab. Indholdet på www.sundfo.dk og indholdet i vores mentoring kan ikke anvendes til diagnosticering eller behandling.
Alt indhold på www.sundfo.dk ejes af Sundfo, og må hverken kopieres, videregives eller sælges, med mindre der er givet skriftligt samtykke herom.
Sundfos privatlivspolitik: Sundfo behandler dine personoplysninger fortroligt og videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart.