Fastelavnsboller med remonce

Fastelavnsboller med remonce og mørk chokolade


9 stk


100 g mandler

80 g smør, øko

2 dl vand

3 large Æg

3 spsk loppefrøskaller, Øko

Sødemiddel svarende til 2 spsk sukker


Remonce:

100 g mandler

10 stk tørrede abrikoser, udblødte

sødemiddel svarende til 1-2 spsk sukker, eller efter smag (smag selv til).

100 g smør, øko


Chokoladeglasur:

25 g chokolade, min 70 % cacao eller sukkerfri chokolade

1 tsk smør

1 spsk abrikospuré

0,5 tsk vaniljepulver, øko


Mandlerne blendes til mel og blandes med sødemiddel og loppefrøskallerne. Smør og vand bringes i kog i en gryde og melet tilsættes. Tag gryden af varmen og rør dejen godt sammen. Lad dejen køle af i ca. 15 min. inden æggene tilsættes ét ad gangen og røres ind i dejen.

Kom dejen i papirmuffinforme og bag dem i ca. 15 - 20 min. ved 175 grader varmluft. Bollerne skal være helt afkølede inden de tages ud af formene, som skal gøres forsigtigt.

(Hvis du bruger faste muffinforme skal bagetiden forlænges med ca. 5 min.)


Remonce:

Abrikoser overhældes med kogende vand og trækker 30 minutter. Herefter blendes de til en fin masse med stavblender eller i foodprocessor.  Mandlerne blendes til mel og abrikosmassen tilsættes, bortset fra 1 spsk, som tilbageholdes til glasuren. Blend det hele til en ensartet marcipanmasse, tilsæt sødemiddel (smag til efter ønsket sødeniveau) og ælt marcipanen med det bløde smør.


Chokoladeglasur:

Smelt chokolade og smør i et vandbad. Massen røres godt sammen med 1 spsk blended abrikos og vaniljepulver. Hvis glasuren stivner for meget, når abrikosen kommes i, kan det varmes et par minutter over vandbadet eller blendes  lidt.


Klip et lille hul i bollen (ca. 1 cm) og brug en kagesprøjte til at sprøjte remoncen ind. Du kan også skære bollen halvt over og smøre remoncen på med en kniv. Bollerne bages i ca. 10 min. ved 150 grader varmluft.


Bollerne skal være helt afkølede inden

chokoladeglasuren kommes på toppen.



Velbekomme 


Protein: 9%

Kulhydrat: 15 %

Fedt: 76 %


KCAL pr bolle: 341