Uge 8 Frikadeller med spidskålslaw

Frikadeller med spidkåls-slaw



Af Sundfo


4 personer



Frikadeller:


250 g hakket kyllingkød


250 g hakket oksekød max 8 % fedt


1 løg, finthakket


salt og peber


1/2 tsk karry


1/2 tsk stødt muskat


40 g feta 40 +


1 æg


2 spsk rugmel eller hvid hvede


2 spsk olivenolie (til stegning)




Salat:


2 spsk sesamfrø


1 bundt frisk basilikum


800 g spidskål


200 g kvark


1 spks mayonnaise


1 spsk dijonsennep


5 drb flydende sød


2 spsk hvidvinseddike eller citronsaft


salt og peber




Tilbehør: 160 g bulgur,perlespelt eller perlebyg (rå vægt)




Fremgangsmåde


Bland kød, hakket løg, salt, peber, karry, stødt muskat. Smuldr fetaen i og rør det godt sammen og tilsæt æg og mel. Lad farsen hvile på køl 30-60 min, hvis du har tid til det.




Form frikadellerne og steg dem i olie på en pande ca 2 min. på hver side. Så de får en gylden farve.


Tag dem op fra panden og bag dem færdig i ovnen, i et ildfast fad, ved 200 grader i ca 15 minutter.


Imens koger du bulgur/perlespelt/perlebyg og gør salaten klar:




Rist sesamfrøene på en tør pande ca 3-4 min.


Snit spidskålen i meget tynde strimler og hak basilikum fint.


Bland en dressing af kvark, mayonnaise, dijon,flydende sød, eddike/citron, salt og peber.


Bland det hele sammen til en coleslaw.




Velbekomme!




Energiindhold og energifordeling:


Total Kcal: 2558


Kcal pr. pers: 639


Protein: 27 %


Kulhydrat: 32 %


Fedt: 41 %