Tab dig med proteiner PCO PCOS vægttab

Velkommen til Sundfo - inspiration til et slankere og sundere liv

PCO? Slank med proteiner


Af Sundfo v. Charlotte Lunde og Tine Simonsen Hald


Hvis du har PCO / PCOS har du måske oplevet på egen krop hvordan kost med et højt proteinindhold gør vægttabet nemmere og skaber harmoni i din krop. Og det er ikke noget du bilder dig ind!

Nu giver videnskaben nemlig svar på hvorfor den proteinrige kost er det rette valg for dig.


Kost med et højt proteinindhold (25 – 45 protein E%) fører til større vægttab, større tab af fedtmasse og en bedre bevaring af fedtfri masse under vægttabet, sammenlignet med kost med et lavere proteinindhold (15 – 23 protein E %).  Dette viser en helt ny undersøgelse fra American Journal of Nutrition, April 2015.

Alt sammen rigtig godt for dig der har PCO / PCOS og vil tabe nogle kilo.


Sidegevinsterne er også interessante, idet du med den proteinholdige mad mindsker blodets indhold af fedtstoffer, opnår lavere blodtryk og en slankere talje.

Gode nyheder for kvinder med PCO / PCOS, som netop har højere risiko for hjerte-/karsygdomme og ophobning af taljefedt.


Oven i købet giver proteinerne dig en bedre mæthed og hermed mindre risiko for overspisning.

Tidligere har man kun påvist de positive effekter ved kortere tids diæter med højt proteinindhold. Men et nyt studie viser, at effekten også kan findes ved lang tids indtag af kost med et højere proteinindhold, og at problemet med at måle effekten sandsynligvis har skyldtes, at deltagerne slækkede på proteindiæten efter en periode.


Tab dig mens du tager en slapper

Selv mens din krop er i hvile arbejder proteinerne for dit vægttab. Proteinerne sætter dit hvilestofskifte i vejret, sandsynligvis fordi proteiner er bedre til at bevare den fedtfri masse, og det er denne der bruger mest energi når din krop er i hvile.


Bevar dit vægttab med proteiner

Selv om undersøgelserne ikke viser helt sikre resultater tyder meget på, at de proteinholdige diæter også gør det nemmere at bevare vægttabet, når den første gejst over de tabte kilo har lagt sig.


Men hvor meget protein skal du så spise?

For at få tilstrækkeligt med protein til at opnå de gode effekter skal du op på et proteinniveau svarende til 1.2 – 1.6 g pr kg legemsvægt pr. dag.

Dvs. at vejer du eksempelvis 100 kg, skal du spise mellem 120 – 160 g protein om dagen.

Hvert hovedmåltid bør endvidere bestå af mindst 25 – 30 g protein, uanset din vægt.


I en dagskost kunne det se sådan her ud:


Dagskost med proteinFokus på vægttab og proteiner hos Sundfo

Hos Sundfo arbejder vi med sammenhængen mellem proteiner og det gode vægttab for dig med PCO / PCOS.

Sundfos kostplaner, opskrifter og kostprogram indeholder som udgangspunkt 33 energi %  fra protein, mens andelen af energi fra kulhydrat og fedt ligeledes er 33 E%.  Samtidig har kosten et lavt glykæmisk indeks (GI), hvilket har stor betydning for dit blodsukker og insulinniveau. Denne energifordeling giver vægttab samtidig med, at du føler dig mæt og holder din krop og PCO / PCOS i balance.


Du får adgang til Sundfos kostplaner og opskrifter i webshoppen her


Find en tabel over proteinholdige fødevarer her


Læs mere om proteiner som næringsstof her


Kilde:

The role of protein in weight loss and maintenance1–5 Heather J Leidy, Peter M Clifton, Arne Astrup, Thomas P Wycherley, Margriet S Westerterp-Plantenga, Natalie D Luscombe-Marsh, Stephen C Woods, and Richard D Mattes, AJCN, April 29, 2015
MERE OM PCO

GUIDE TIL ERNÆRING

KVINDER, MAD OG  HELBRED

KONTAKT OS

Tilmeld dig Sundfos nyhedsbrev her

og få 3 lækre, pco-venlige opskrifter på aftensmad  - helt gratis

+ en bonusopskrift på dessert

Sundfo.dk´s indhold og Sundfos mentoring og tilhørende materiale skal betragtes som vejledende og Sundfo kan derfor ikke gøres ansvarlige for de konsekvenser der kan opstå i forbindelse med kost, vægttab eller forsøg på vægttab. Indholdet på www.sundfo.dk og indholdet i vores mentoring kan ikke anvendes til diagnosticering eller behandling.

Alt indhold på www.sundfo.dk ejes af Sundfo, og må hverken kopieres, videregives eller sælges, med mindre der er givet skriftligt samtykke herom.


Sundfos privatlivspolitik: Sundfo behandler dine personoplysninger fortroligt og videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart.